Folkekirkens Nødhjælp

Hjælp verdens fattigste og tilmeld dig som indsamler til Folkekirkens Nødhjælp d. 12. marts

Afrikas Horn er ramt af den værste tørke i 40 år. I Ukraine er millioner af mennesker på flugt fra krigen, og i Tyrkiet og Syrien kæmper befolkningen for at overleve efter de voldsomme jordskælv.

Derfor går tusindvis af mennesker landet over på gaden søndag den 12. marts for at samle ind til mennesker i nød i verdens brændpunkter.

Det er 25. gang, at frivillige griber indsamlingsbøssen og samler ind til Folkekirkens Nødhjælps årlige indsamling, - vi har også brug for dig!

 

Indsamlingen har i år fokus på tre højaktuelle kriser.  

Afrikas Horn På Afrikas Horn dør et menneske af sult hvert 48. sekund, og her hjælper Folkekirkens Nødhjælp med både akutte og langsigtede løsninger, så familier står stærkere over for den ekstreme tørke. Det er blandt andet ved at give klimastærke frø, så høsten ikke går tabt.

Ukraine I Ukraine hjælper Folkekirkens Nødhjælp i flygtningecentre og støtter værtsfamilier, der huser mennesker på flugt. Organisationen hjælper også med generatorer og varmeforsyning, med minerydning og oplysning om ueksploderet ammunition og med juridisk hjælp til ofre for at kunne dokumentere krigsforbrydelser. Arbejdet i Ukraine handler både om den akutte hjælp og de mere langsigtede indsatser.

Syrien I det nordlige Syrien uddeler Folkekirkens Nødhjælp akutte forsyninger som mad, rent vand, tæpper og hygiejneprodukter til mennesker, der har mistet alt i jordskælvet. Det er svært at få nødhjælp ind i de ramte områder, men Folkekirkens Nødhjælp samarbejder med lokale organisationer, der i forvejen arbejder i det nordlige Syrien og har derfor haft mulighed for at rykke hurtigt ud.

 

 

TILMELD dig som indsamler på blivindsamler.noedhjaelp.dk 

En rute tager normalt 2-3 timer at gå, og som regel når man at salme ca. 1.000 kroner ind. Du kan læse mere om indsamlingen på Folkekirkens Nødhjælps indsamling HER.

Vi sørger for lidt kaffe og te til turen.

NB: Børn under 11 år skal samle ind sammen med en voksen. Børn og unge mellem 11 og 18 år skal samle ind to og to. Voksne over 18 år kan samle ind alene eller med andre. 

 

   Folkekirkens Nødhjælps indsamling