Vejkirke - åben kirke

Kirken er åben hver dag året rundt, daglig fra ca. kl. 9 - 17
I juni, juli og august måned holder kirken dog lukket om mandagen

I kraft af sin markante synlighed og beliggenhed på Gentoftegades højeste punkt har Gentofte Kirke altid haft - og har stadig - en central plads i mange menneskers bevidsthed. Fra i århundreder at udgøre landsbyens markante symbol som en af det gamle Gentoftes nordligst beliggende bygninger, er kirken i dag en integreret del af "villabyen" Gentofte.

Kirken og kirkegården får ikke lov til at ligge stille hen. Der er megen aktivitet ugen igennem. Ud over årets faste gudstjenester på søn- og helligdage er der ofte mange kirkelige handlinger hver eneste uge. Hver gang klokkerne ringer bliver forbipasserende mindet om at kirken er i brug.

I dagtimerne, når kirken ikke er i brug, står kirken åben for besøg hver eneste dag året rundt. Ikke så få bruger denne mulighed til at gå ind og sætte sig i stilhed - og komme på afstand fra gadens travlhed og larm. Det skyldes ikke mindst lysgloben i tårnrummet.

Tænd et lys
Lysgloben dækker et behov hos mange mennesker som et middel og en gestus til at udtrykke det, som ligger en dybt på sinde: fx andagt, bøn, deltagelse, sorg, magtesløshed, glæde og taknemmelighed. At tænde lys er en aktiv gestus, hvor man kan give synligt udtryk for noget - men uden ord.