Vi glæder os til at præsentere jer for flere fredagsmøder i efteråret.

7. oktober kl. 14.00 - Annette Bjergfeldt - Livets flodheste

Kom til et sprudlende og livsklogt foredrag med forfatteren Annette Bjergfeldt, når hun med udgangspunkt i sin nye bog, Højsangen fra Palermovej, om, hvordan livet bare ikke altid går, som man havde håbet. Kærligheden, karrieren og kunstnerdrømmene, alle de forventninger, der ikke holdt. Hvad gør vi, når drømmene braser sammen? Afsættet i slægtsromanen er Sankt Petersborg i 1914. Esthers oldefar ejer det ramponerede Cirkus Sowalskaja, og han drømmer bare om, hvordan en kommende elefant vil skabe det store gennembrud. Desværre er der sket en fejl, og cirkus får i stedet en lille stinkende flodhest sendt fra Danzig Zoo. Den skuffelse bæres med til de næste generationer i Danmark og ligger som en undertråd i hele historien. Alle i romanen får deres bekomst af flodheste i livet. Foredraget handler også om at kurtisere tilfældet. Hvordan indfanger vi den guddommelige inspiration? Undervejs vil tilhørerne få et par velvalgte uddrag fra romanen.

Her hende fortælle om romanen HER

4. november kl. 14.00 - Søren Long Erdmann Frantzen - At vælge livet, Benny Andersens og Søren Kierkegaards forfatterskab

Benny Andersen var en af vores mest folkekære forfattere, som alle børn kender fra Snøvsen-bøgerne, og hvis digte og sange alle vi voksne fornøjer os med at læse og synge. Bag alt det fornøjelige ligger der dog en menneskeopfattelse, der er dybt inspireret af Kierkegaard, og som kan opfattes som en opsang til os alle om at vælge os selv som etisk-ansvarlige mennesker i et kærligt og nærværende forhold til vores medmennesker. Foredraget krydres naturligvis med, at vi sammen synger Benny Andersens dejlige sange fra Højskolesangbogen.

Søren Long Erdmann Frantzen er teolog, efterskolelærer og foredragsholder