Idéen bag:

Familiegudstjenester med spisning - eller ’Spagettigudstjenester’ - er blevet populære de seneste år. Og det er der god grund til. Gudstjenesten henvender sig nemlig til en aldersgruppe, der ofte kan finde almindelige gudtjenester lange og svært tilgængelige. Derfor denne slags gudstjeneste, der er kort og uhøjtidelig og forsøger at kombinere det teologiske med det pædagogiske. Den tager udgangspunkt i noget, vi nemt kan forholde os til og snakke om - og så serveres der efterfølgende et måltid.

Vi synger salmer og sange, beder en bøn, og præsten fortæller en historie fra bibelen. Formålet er at nå børnene på det niveau, de befinder sig på. Derfor er der ikke nogen prædiken. Formen er uformel og involverende, hvor børnene får lov til at deltage aktivt og komme med deres tanker og refleksioner i løbet af gudstjenesten. 

Endelig er der en meget vigtig dimension ved denne slags gudstjenesterne, nemlig muligheden for familiesamvær på tværs af generationer. I en travl hverdag er det nogle gange svært at finde tid til bare at være sammen. ’Spaghettigudstjenesten’ er derfor en mulighed for at gøre det sammen som familie. Her åbnes en stressfri zone i hverdagen, hvor børn og forældre og meget gerne bedsteforældre kan hygge sig sammen, få en fælles oplevelse, spise et måltid sammen - og ikke mindst spare madlavning, borddækning, oprydning og opvask.

Kom og vær med. Vi glæder os til at se jer.