Sogneindsamling

Indsamling til Folkekirkens Nødhjælp

- Kom og gå en tur i Gentofte for klimaet

Søndag d. 10. marts kl. 10:00 2019 finder den landsdækkende indsamling sted. I år samles der ind til de af verdens fattigeste lande, som er særligt hårdt ramt af klimaforandringerne. Millioner af mennesker er truet af sult og oversvømmelser, og allerede nu må mange forlade deres hjem for at finde mad og sikkerhed. Men der er en god nyhed: Vi ved, hvad der skal gøres!

Sammen om kloden

I verdens fattigste lande mangler man alt det, der beskytter os danskere mod klimarelaterede katastrofer. Men med klimatilpasning kan vi klæde verden på til et klima i forandring. Det kan være diger, dæmninger og opsamlingssøer, der kan forhindre oversvømmelser. Det kan være broer og solide bygninger, der ikke dratter sammen ved jordskred.

Men det kan også handle om at hjælpe en sulten småbonde med at dyrke quinoa, som er fyldt med protein og bedre til at modstå tørke end andre afgrøder.

Folkekirkens Nødhjælp arbejder i verdens fattigste lande, hvor klimaforandringerne slår meget hårdere, end de gør i Danmark. En person fra Etiopien udleder langt mindre CO2 end den gennemsnitlige dansker. Men det er alligevel etiopieren, der betaler regningen i form af oversvømmelser, tørke og andre naturkatastrofer. Det er uretfærdigt. Derfor vil vi sammen med tusindvis af danskere samle ind til klimaløsninger den 10. marts.

Hvordan?

Tilmelding sker enten online på nødhjælp.dk eller ved at møde op i Gentofte Sognegård på dagen kl. 10.00. Her vil man få tildelt en indsamlingsbøsse og en rute i området.

Vi håber at se så mange af jer som muligt.