Koncerter

 

PÅSKEKONCERT · JOHANN THEILE MATTHÆUSPASSION AFLYST!
FREDAG DEN 31/3 KL. 19.30
Christian IV’s Vokalensemble og Hamburger Ratsmusik
Dirigent · Ruben Munk

I 2020 er det 100 år siden, at Sønderjylland blev genforenet med Danmark. I den anledning kan Matthæuspassionen af barokkomponisten Johann Theile, der i en årrække var ansat som kapelmester hos den danske Hertug Christian Albrecht af Slesvig-Holsten-Gottorp, opleves i Gentofte Kirke.

Johann Theile (1646-1723) er en temmelig ukendt komponist, og det meste af hans musik er desværre gået tabt. Derfor er det en glæde at kunne præsentere et af hans vigtigste bevarede værker for publikum ved denne særlige anledning. Hans Mattæuspassion er et særdeles spændene og smukt værk for kor, solister og orkester. Musikken fører fængende lytteren igennem historien om Jesu lidelse, som den er beskrevet hos evangelisten Mattæus i en stil som kan minde passionerne af Johann Sebastian Bach. Der er gratis adgang.


FYRAFTENSKONCERT · SCHUMANN DICHTERLIEBE
FREDAG DEN 17/4 KL.16.30
Fritjof Fuglesang · Baryton, Ruben Høgh · Klaver

Oplev et af de mest berømte værker inden for liedkunsten Dichterliebe, (ty. 'digterkærlighed').  Cyklusen på 16 sange af Robert Schumann, op. 48, med tekster af Heinrich Heines blev komponeret i 1840, samme år som Schumann blev viet til pianistinden Clara Wieck. 


FYRAFTENSKONCERT · BACH CELLOSUITER III

FREDAG DEN 29/5 KL.16.30

Anker Sigfusson · Cello, Ruben Munk · Orgel

Dette er den tredje og sidste koncert med Bachs udødelige suiter for solocello. Imellem suite Nr. 5 og Nr. 6,spilles triosonate for orgel I C-Dur BWV 529 


SANKT HANS KONCERT MED DET DANSKE PIGEKOR 
TIRSDAG DEN 23. JUNI KL. 20.00

Syng midsommeren ind med Det Danske pigekor! Koncert i kirken med efterfølgende forfriskning og fællessang under det gamle lindetræ. Sluttid: 21.30.