Thomas Laub og kirkesangen i Danmark

Organisten og komponisten Thomas Laub (1852-1927), der boede i Gentofte den sidste del af sit liv, og hvis smukke gravsted stadig findes på Gentofte Kirkegård, er den komponist, der har skrevet det største antal ibrugværende salmemelodier i den danske folkekirke. Eksempelvis melodierne til ”Alt, hvad som fuglevinger fik”, ”Sov sødt, barnlille” og ”Morgenstund har guld i mund”.

Foredraget vil belyse baggrunden for Laubs virke som salmekomponist, herunder hans opgør med den romantiske meloditradition i Danmark, samt give et bud på, hvordan Laubs overordnede syn på sangen og musikken i kirken stadig kan siges at være aktuelt.

Kl. 17:00: "Se din by fra oven" tårnvandring ved sognepræst Dorte Østergaard Christensen og Adam Garff.